eVisions.cz

Německé online agentury – seznam ke stažení zdarma

Při expanzi na německý online trh si chtě nechtě budete muset položit jednu klíčovou otázku, a sice zda pro vylepšení výkonu své webové stránky zvolit českou či německou online agenturu. Abychom vám toto rozhodování ulehčili, nabízíme vám základní informace o německých online agenturách včetně jejich seznamu ke stažení úplně zdarma!

Kolik stojí německá agentura (a němečtí freelanceři)?

Máte-li v plánu poptat služby německé online agentury, počítejte s tím, že si na rozdíl od českého prostředí výrazně připlatíte. Průměrná agenturní hodinová sazba se pohybuje mezi 75 až 150 eur. Nutno podotknout, že sazby pod 60 eur nejsou v německém prostředí vůbec důvěryhodné, a to dokonce ani pro freelancery

Agentury většinou upřednostňují spolupráci na bázi paušálu, tj. na bázi stálých měsíčních plateb. Standardní paušál se pohybuje okolo 2 000 eur za měsíc. Jen velmi malé množství agentur vám odsouhlasí spolupráci, v rámci které by na projekt vycházelo méně než 10 hodin měsíčně. Pomyslnou hranicí pro německé agentury je cca 15 hodin strávených na projektu za měsíc. Zároveň jen málokterá agentura si s vámi plácne, pokud ji neslíbíte aspoň tři měsíce úvodních prací na webu. Tyto tři měsíce si navíc nejspíše pojistí i smluvně.

Chcete-li začít spolupracovat s německou agenturou, měli byste mít připraveno minimálně 6 000 eur, které navíc pokryjí jen začátek spolupráce. S nižšími částkami v Německu rozhodně neuspějete.

Níže uvádíme obvyklé agenturní ceny za nejběžnější online marketingové aktivity:

České agentury, které jsou v porovnání s těmi německými kvalitativně mnohdy na vyšší úrovni, vás oproti tomu vyjdou mnohonásobně levněji. Pokud máte zájem o expanzi na německý trh, případně pokud jste již expandovali a chcete výkon svých stránek vylepšit, jsme připraveni vám pomoci.

Specifika německých online agentur

Blogy, které stojí za to sledovat

Nekonečným zdrojem inspirace jsou blogy německých online agentur, díky kterým se dovíte většinu potřebných informací o německém online trhu. Menší nevýhodou je fakt, že až na výjimky jsou všechny blogy psané pouze v německém jazyce. Jenže ruku na srdce, pokud se chcete Německu věnovat více, bez němčiny se prostě neobejdete…

  1. SEO-united (https://www.seo-united.de/blog/): Je-li vaší prioritou stát se opravdovým odborníkem na v oblasti optimalizace pro vyhledávače, pak byste měli v každém případě sledovat blog agentury SEO-united. Téměř na denní bázi se zde dovíte novinky z Google, SEO či SEM. Pokud byste snad do tajů optimalizace pro vyhledávače snad teprv pronikali, na stránce seo-united.de naleznete i tutoriál pro SEO začátečníky. Tento blog hodnotíme známkou jedna a na své si přijdou jak laici, tak i profesionálové. 
  2. MSO Digital (https://www.mso-digital.de/blog/): Pokud máte na SEO novinky čas tak jednou do týdne, doporučujeme sledovat blog agentury MSO Digital. Nabízí velmi přehledně zpracované „SEO Weekly“, které vám zabere v průměru jen pár minut.
  3. Ranking Check (https://www.ranking-check.de/blog/): Velké oblibě fanoušků na Facebooku se těší i agentura Ranking Check a my se rádi necháváme inspirovat jejich blogem. Obsahuje totiž články z různých oblastí online marketingu od SEO až po sociální sítě a content marketing. Každou neděli navíc publikují novinky ze světa SEO, SEA a online marketingu.
  4. SUMAGO (https://www.sumago.de/blog/): V případě, že si po dlouhém a náročném dnu nechcete nadále namáhat oči čtením dlouhých a podrobných článků, navštivte blog agentury SUMAGO. Nečekejte rozsáhlé články doplněné o spoustu grafů, ale spíše pravidelné hlasové příspěvky od marketingových odborníků. Mimo tradičních marketingových témat se můžete těšit i na informace ohledně guerilla marketingu či kreativity.
  5. EVIOM (https://www.eviom.com/blog/): EVIOM se oproti předešlým blogům orientuje více na nejnovější digitální technologie, mobilní marketing a virtuální realitu.
  6. Online Solutions Group (https://www.onlinesolutionsgroup.de/blog/): Co se týká grafické podoby blogu, pak u nás na plné čáře vítězí agentura Online Solutions Group. Pokud se tedy zajímáte o SEO, SEA, affiliate marketing, display či o různé marketingové eventy, stačí sledovat Online Solutions Group.